Πολιτική | 06.02.2022 20:28

Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλος για την δολοφονία του Άλκη

Newsroom

«Η έρευνα για την δολοφονία του 'Αλκη θα φτάσει μέχρι το τέλος και οι ένοχοι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη… Πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», δήλωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή νέες συλλήψεις για την δολοφονία του 19χρονου 'Αλκη στου Χαριλάου, από την Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, εκδόθηκαν 10 εντάλματα σύλληψης και ήδη συνελήφθησαν τέσσερις από τους εμπλεκόμενους.

Αμέσως μετά ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου 'Αλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. 'Αμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 4 ακόμα άτομα. 

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών εκδόθηκαν σήμερα δέκα εντάλματα σύλληψης. 

Ταυτοποιήθηκαν 6 άτομα

Τουλάχιστον 6 ακόμη άτομα, νεαρής ηλικίας, τα οποία φέρεται να συμμετείχαν στην δολοφονική επιδρομή το βράδυ της Κυριακής στου Χαριλάου, ταυτοποίησε η Αστυνομία. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν αδιάσειστες πληροφορίες.

Οι κάμερες και το στίγμα της κινητής τηλεφωνίας δείχνουν 6 νεαρούς από 20 έως 24 ετών που μαζί με τον βασικό ύποπτο, ο οποίος έχει συλληφθεί, πρωταγωνίστησαν στην δολοφονία του Άλκη.

Για την πρόοδο των ερευνών ενημερώθηκε σήμερα η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή.

«Περιμένουμε να γίνουν και άλλες συλλήψεις. Μας ενημερώνουν ότι έχουν στοχοποιήσει τα άτομα και περιμένουμε να γίνουν συλλήψεις από τη μια μέρα στην άλλη», αναφέρει ο θείος του Άλκη ενώ απαντώντας στο αν από την αστυνομία ότι έχουν πει ότι έχουν ταυτοποιήσει και άλλους δράστες, ο συγγενής του 19χρονυ, απαντά ότι «είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν», όπως τους έχουν ενημερώσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία συλλέγει στοιχεία από τα οποία προκύπτει με σαφήνεια ότι τα άτομα αυτά έδρασαν ως εγκληματική οργάνωση και βάσει σχεδίου προετοίμασαν και εκτέλεσαν την καταδρομική επίθεση το βράδυ της Κυριακής. 

Κάποια από τα άτομα αυτά είναι αλβανικής καταγωγής και είναι γνωστά στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους σε βίαια επεισόδια, επιθέσεις αλλά και για άλλα αδικήματα, όπως χρήση ναρκωτικών και κατοχή μαχαιριών. Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η συμμορία έχει συγκλονίσει τους περίοικους που έγιναν αυτήκοοι μάρτυρες μίας βάρβαρης επίθεσης χωρίς κανένα έλεος.

ΘεσσαλονίκηδολοφονίαΤάκης Θεοδωρικάκοςχούλιγκανσυλλήψειςοπαδική βίαειδήσεις τώρα