Πολιτική|19.09.2023 15:00

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσακρής δήλωσε πρόθυμος να «θυσιαστεί» για να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή

Newsroom

Το προβάδισμα που έχει αποκτήσει ο Στέφανος Κασσελάκης την πρώτη εβδομάδα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και η δημόσια δήλωση στήριξής του από τον Νίκο Παππά (ο οποίος δεν προκρίθηκε στον β’ γύρο) έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα ενόψει της εκλογής του νέου ή της νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης, κερδίσει και την επόμενη Κυριακή και αναλάβει την προεδρία του κόμματος θα αρχίσει η αναζήτηση για το πώς θα μπορούσε να εξασφαλίσει την παρουσία του στη Βουλή, καθώς δεν εξελέγη στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Το βασικό σενάριο είναι να παραιτηθούν μαζικά βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος (όπου ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν στην 9η θέση), με τον Αθανάσιο Τσακρή να δηλώνει πρώτος ότι προτίθεται να αποχωρήσει από τη θέση του ώστε να διευκολύνει την είσοδο Κασσελάκη στο Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας δήλωσε πρόθυμος να «θυσιαστεί» για να έχει παρουσία εντός Κοινοβουλίου ο κ. Κασσελάκης εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραίτηση του κ. Τσάκρη από μόνη της δεν φτάνει, καθώς η διαδικασία προβλέπει ότι πρέπει να παραιτηθεί τουλάχιστον ένας από τους τρεις εκλεγμένους του επικρατείας (Όθωνας Ηλιόπουλος, Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης) και στη συνέχεια να παραιτηθούν και οι άλλοι πέντε που ήταν από πάνω του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

ειδήσεις τώραεκλογέςΒουλήΣτέφανος ΚασσελάκηςΑθανάσιος ΤσακρήςΣΥΡΙΖΑ