Πολιτική|02.10.2023 06:00

ΣΥΡΙΖΑ: Στον Βόλο ο Κασσελάκης μετά την πίεση σε Μητσοτάκη για τον Μπέο - Κόντρα Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Βούλα Κεχαγιά

Χωρίς να έχει πάρει ευθεία απάντηση από τον Κ. Μητσοτάκη παρά τις επίμονες ερωτήσεις του μέσω των social media για το εάν η ΝΔ και η κυβέρνηση στηρίζουν το δήμαρχο Βόλου ακόμη και μετά τη χειροδικία του εις βάρος πλημμυροπαθή πολίτη, ο Στέφανος Κασσελάκης μεταβαίνει σήμερα το πρωί στην πληγείσα περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε ανακοινώσει ήδη από τις αρχές της εβδομάδας ότι επρόκειτο να επισκεφθεί την πόλη του Βόλου που βούλιαξε στις λάσπες για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαπέντε ημέρες και σήμερα μία ημέρα πριν από το επίσημο ταξίδι του στην Κύπρο ξεκινάει περιοδεία σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επισκέψεις στη Νέα Ιωνία, στη συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου του Βόλου, στο Σωτήριο του δήμου Κιλελέρ, στη Γιάννουλη Λάρισας, στο δήμο Παλαμά και στα Φάρσαλα. Επί τη ευκαιρία της περιοδείας του θα δηλώσει την υποστήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Ν. Παπαπέτρου, ενώ κατά την επιστροφή θα σταματήσει στον Δομοκό όπου και θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη που έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολο Γκλέτσο.

Κόντρα με Ανδρουλάκη για το πρωτοσέλιδο του Documento

Μέσα στο Σαββατοκύριακο πάντως καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Αφορμή στάθηκε το πρωτοσέλιδο του Documento σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών με αναφορές στους λόγους για τους οποίους θα μπορούσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρακολουθεί τον κ. Ανδρουλάκη, ανάμεσα σε αυτούς και η Κίνα.

Η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωσή της επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την εν λόγω εφημερίδα “κεντρικό βραχίονα της μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ” τονίζοντας ότι το πρωτοσέλιδο αποδεικνύει πως “οι κ.κ. Τσίπρας, Πολάκης, Παππάς και Βαξεβάνης μπορεί να βρήκαν “βιτρίνα” από την Αμερική για να συνεχίσουν να έχουν ρόλο στα πράγμα, όμως μπροστά στα αποτελέσματα της επιλογής τους επιστρατεύουν τις πρακτικές της λασπολογίας που ευτέλισαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αφού θυμίζει πως από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων “προεχόντως δε, του κ. Ανδρουλάκη” παρατηρεί πως στον αντίποδα το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του συνεχίζουν τον μονομέτωπο αγώνα τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αφήνοντας στο απυρόβλητο τον κ. Μητσοτάκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για μικροπολιτικά παιχνίδια και προσθέτει πως αυτή η στάση “μόνο ως δώρο προς τον κ. Μητσοτάκη μπορεί να εκληφθεί λίγες μόλις ημέρες μετά την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή στο Κοινοβούλιο με θύμα την ΑΔΑΕ και με προφανή στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών”.

Στο μεταξύ  μέσω αρθρογραφίας ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προαναγγέλλει τη διάθεση επαναπροσέγγισής του με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όπως αναφέρει “με επίσημη επιστολή μας θα καλέσουμε και τώρα, για άλλη μια φορά, τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία, όπως και άλλες δυνάμεις. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαθέτει στοιχειώδη πολιτική λογική. Εμάς τα εσωκομματικά του δεν μάς αφορούν. Παραμένουμε σταθερά υπέρ ενός ευρύτερου μετώπου εδώ και 12 χρόνια.

Αχιλλέας ΜπέοςΝίκος ΑνδρουλάκηςΒόλοςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΠΑΣΟΚειδήσεις τώραυποκλοπέςΚυριάκος Μητσοτάκης