Κόσμος|22.10.2021 16:29

Alec Baldwin: Σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο της Χάτσινς - Εξιτήριο για τον σκηνοθέτη

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για το τραγικό περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα κατά τα γυρίσματα ταινίας στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, όταν ο δημοφιλής ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) φέρεται να πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος, τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Χαλίνα Χάτσινς, η οποία έπεσε νεκρή. Παράλληλα από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά και ο 48χρονος  σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σόουζα, ο οποίος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταφερθεί. Μάλιστα η ηθοποιός Φράνσις Φίσερ έγραψε στο Twitter ότι «ο Σόουζα μου έστειλε γραπτό μήνυμα ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο».

Σε ανακοίνωση του το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε σημειώνει ότι ο Μπάλντουιν, ο οποίος πρωταγωνιστεί αλλά είναι και παραγωγός της ταινίας Rust που γυριζόταν για το Netflix, πυροβόλησε με άσφαιρο όπλο ρέπλικα κατά το γύρισμα της ταινίας την Πέμπτη. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο πλατό της ταινίας Western γύρω στις 2 (τοπική ώρα) και βρήκαν τοτς δύο τραυματίες.

Η Χάτσινς μεταφέρθηκε, άμεσα με ελικόπτερο, στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, όπου το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε το θάνατό της. Ο κ. Souza μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Christus St Vincent, καθώς είχε τραυματιστεί και τελικά πήρε εξιτήριο αρκετές ώρες αργότερα.

Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες - Η έρευνα είναι ανοιχτή 

Η έρευνα για το τραγικό περιστατικό είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες στον Άλεκ Μπάλντουιν. «Ο κ. Μπάλντουιν προσήλθε οικειοθελώς στο γραφείο για να μιλήσει με τους ερευνητές και αφού μίλησε μαζί τους έφυγε», σημείωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου.

Η εφημερίδα Santa Fe New Mexican σημειώνει ότι ο Μπάλντουιν εθεάθη την Πέμπτη έξω από το γραφείο του σερίφη της περιοχής κλαίγοντας, αλλά το Μέσο δεν κατάφερε να αποσπάσει οποιοδήποτε σχόλιο από τον ηθοποιό.

«Σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται ότι στη σκηνή κατά την οποία σημειώθηκε το ατύχημα γινόταν χρήση όπλου, το οποίο φαίνεται ότι εκπυρσοκροτήθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη και πρόσθεσε ότι «οι ντετέκτιβ ερευνούν πώς σημειώθηκε το δυστύχημα αλλά και τι είδους βλήμα εκτοξεύτηκε από το όπλο».

Χαλίνα Χάτσινς: Ποια είναι η διευθύντρια φωτογραφίας που έχασε τη ζωή της 

Η 42χρονη κινηματογραφίστρια που δέχθηκε, τα άσφαιρα, όπως φαίνεται, βλήματα από το όπλο και έχασε τη ζωή της ήταν γεννημένη στην Ουκρανία και μεγάλωσε σε μία στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Είχε σπουδάσει δημοσιογραφία και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ, ως μέλος της ομάδα έρευνας. Στην πορεία αποφάσισε να αλλάξει καριέρα, μετακόμισε στο Λος Άντζελες και το 2015 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Η 42χρονη Χάτσινς θεωρείτο ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Χόλιγουντ. Ήταν κόρη στρατιωτικού και είχε μεγαλώσει σε στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλιο πριν να πάει σε κολλέγιο στο Κίεβο. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Βρετανία για να ασχοληθεί με τα ντοκιμαντέρ πριν τελικά να ταξιδέψεις στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες όπου έκανε διδακτορικό στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων ταινιών μεγάλου μήκους στις οποίες εργάστηκε περιλαμβάνονται το αστυνομικό δράμα του Michael Nell Blindfire (2020), η ταινία τρόμου της Cate Devaney The Mad Hatter (2021), το To the New Girl της Adriana González-Vega (2020) και η ταινία τρόμου Darlin' (2019) της Pollyanna McIntosh.

T

Η ίδια αποκάλεσε τον εαυτό της «ανήσυχη και ονειροπόλα». Δύο ημέρες πριν το δυστύχημα, μάλιστα, είχε αναρτήσει βίντεο στο Instagram με την ίδια να κάνει ιππασία στο ρεπό της από τα γυρίσματα της ταινίας με τον Άλεκ Μπάλντουιν.

Η ταινία Rust, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κ. Σόουζα, έχει τον Άλεκ Μπάλντουιν συμπαραγωγό και πρωταγωνιστή στον ρόλο του παράνομου Χάρλαντ Ραστ, που πάει να βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για φόνο. Ο κ. Μπόλντουιν, 63 ετών, είναι εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, κυρίως για το ότι μιμείτο τον Ντόναλντ Τραμπ στη σατιρική εκπομπή Saturday Night Live.

Προφητική ανάρτηση Baldwin από το 2017: «Πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος»

Στα φώτα της επικαιρότητας επανέρχεται το σχόλιο που είχε κάνει ο Μπάλντουιν τον Σεπτέμβριο του 2017 για τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα από αστυνομικό μετά από λογομαχία έξω από σούπερ μάρκετ.

T

«Αναρωτιέμαι πώς πρέπει να νιώθει κανείς όταν σκοτώνει κάποιον λανθασμένα», είχε γράψει ο ηθοποιός, αδυνατώντας προφανώς να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να συμβεί μια τέτοια τραγωδία στα γυρίσματα ταινίας του. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη της Σάντα Φε, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής του φιλμ, επρόκειτο για ατύχημα, αφού στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο Μπάλντουιν αντί για άσφαιρα είχαν τοποθετηθεί κανονικές σφαίρες.

Επανέρχεται η συζήτηση για απαγόρευση των άσφαιρων όπλων

Η Έιπριλ Ράιτ, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός, έγραψε στο Facebook για το θάνατο της Χάτσινς : «Αρνούμαι να το πιστέψω. Τόσο νέα, με τόση ζωντάνια και ταλέντο. Τόσο όμορφη ψυχή. Η καρδιά μου είναι κοντά στον γιό και την οικογένειά της.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο αυτή την εποχή...πυρά από όπλο για άσφαιρα να σκοτώσουν ένα μέλος του συνεργείου; Πρόκιται για μια φρικτή τραγωδία», δήλωσε ο ηθοποιός Τζο Μανγκανιέλο, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την Χάτσινς στην ταινία δράσης του 2020 «Archenemy».

Εκπρόσωποι της Χάτσινς δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσουν την πληροφορία για τον θάνατό της, όμως το δυστύχημα επανέφερε τον διάλογο για το αν συγκεκριμένοι τύποι όπλων με άσφαιρα θα πρέπει να απαγορευτούν.

Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow.

Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η νεκροτομή έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44 μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».

Όλες οι ειδήσεις

Alec Baldwin - Προφητική ανάρτηση από το 2017: «Πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος»

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις μαθητικές - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Δολοφονία Αιγάλεω: Σκότωσα τη μάνα μου είπε ο 20χρονος στους αστυνομικούς

Πανεπιστήμια: Αυξάνονται τα κρούσματα - Διαμαρτύρονται καθηγητές και ζητούν εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πότε και πού θα βρέξει

θάνατοςταινίαΑλεκ ΜπάλντουινπυροβολισμοίAlec BaldwinΗΠΑ