Κόσμος | 02.05.2022 14:43

Κρατούμενος απέδρασε και μαζί αγνοείται δεσμοφύλακάς του: Πρόκειται για έγκλημα ή ιστορία αγάπης; Τι ερευνάται

Newsroom

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί στην Αλαμπάμα, καθώς κρατούμενος καταδικασμένος για δολοφονία το «έσκασε». Μάλιστα, την ίδια ώρα, έχει εξαφανιστεί και μία σωφρονιστική υπάλληλος.

Η Βίκι Γουάιτ, σωφρονιστική υπάλληλος στην κομητεία Λόντερντεϊλ έβγαλε τον Κέισι Γουάιτ (σ.σ. πρόκειται για απλή συνωνυμία) από τη φυλακή το πρωί της Παρασκευής, με τη δικαιολογία πως πηγαίνουν στο δικαστήριο της κομητείας για αξιολόγηση ψυχικής υγείας του κρατουμένου.

Η υπάλληλος είπε στους συναδέλφους της πως μετά τη μεταγωγή θα επισκεπτόταν κάποια κλινική, καθώς «δεν αισθανόταν πολύ καλά».

Κάποιες ώρες μετά, οι Αρχές των φυλακών αντιλήφθηκαν πως τίποτα από τα δύο δεν είχε γίνει: ούτε υπήρχε προγραμματισμένη ακρόαση για τον Κέισι Γουάιτ ούτε η Βίκι Γουάιτ είχε μεταβεί σε κάποιο ιατρικό κέντρο.

Μάλιστα, οι Αρχές προσφέρουν 10.000 δολάρια σε οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία που ίσως οδηγήσει στον εντοπισμό των δύο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Επίσης, εξετάζουν όλες τις πιθανότητες -συμπεριλαμβανομένης αυτής που θέλει τη δεσμοφύλακα να βοήθησε τον Κέισι Γουάιτ να δραπετεύσει.

«Γνωρίζοντας τον κρατούμενο, θεωρώ πως η υπάλληλος βρίσκεται σε κίνδυνο ανεξαρτήτων συνθηκών», αναφέρει συνάδελφός της.

«Έχει καταδικαστεί για δολοφονία και δεν έχει κάτι να χάσει. Είτε τον βοήθησε ή όχι να δραπετεύσει, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την περίπτωση ως τέτοια, μέχρι να έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις. Προς το παρόν, θεωρούμε ότι η υπάλληλος έφυγε χωρίς τη θέλησή της. Είτε όμως τον βοήθησε είτε όχι, νομίζουμε πως βρίσκεται σε κίνδυνο» προσθέτει.

Ο δραπέτης έχει διαπράξει σειρά εγκλημάτων

Ο Κέισι Γουάιτ εξέτιε κάθειρξη 75 ετών για σειρά από εγκλήματα που διέπραξε στην κομητεία Λάιμστοουν το 2015. Στον φάκελό του περιλαμβάνονται εισβολή σε σπίτι, κλοπή αυτοκινήτου και καταδίωξη της αστυνομίας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Στρατιωτών των ΗΠΑ.

Το 2020 ομολόγησε τη δολοφονία μίας γυναίκας το 2015 στο Ρότζερσβιλ της Αλαμπάμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας. Έπειτα, ο Γουάιτ δήλωσε αθώος για αυτό το έγκλημα και κρατήθηκε σε κέντρο κράτησης εν αναμονή της δίκης.

Ο τρόφιμος σκόπευε να δραπετεύσει και να πάρει ένα άτομο όμηρο το 2020, σύμφωνα με τις Αρχές αλλά το σχέδιό του αποκαλύφθηκε και έκτοτε βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο.

Τέλος, σημειώνεται πως επειδή η Βίκι Γουάιτ είχε πιστόλι 9 χιλιοστών, οι Αρχές υποθέτουν ότι ο Κέισι Γουάιτ είναι πλέον οπλισμένος και θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνος.