Κόσμος|11.05.2023 22:44

Σοκ στη Βρετανία: 19χρονη παραδέχθηκε ότι σκότωσε το μωρό της χορηγώντας του παρακεταμόλη

Newsroom

Μια 19χρονη μητέρα στη Βρετανία παραδέχθηκε την ενοχή για τον θάνατο του 38 ημερών μωρού της από παρακεταμόλη.

Η Έλι Τζέικομπς είχε αρχικά αρνηθεί τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία και «σκληρότητα απέναντι σε παιδί», αλλά το δικαστήριο ενημερώθηκε σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία ότι δηλώνει ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο μικρός Άρτσι πέθανε από υπερβολική δόση παρακεταμόλης το βράδυ της 4ης Ιουνίου του 2020.  Όταν το σώμα του εξετάστηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε δύο σειρές καταγμάτων – ένα στη δεξιά κνήμη και τέσσερα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού, τα οποία προκλήθηκαν τρεις με επτά ημέρες πριν από το θάνατό του.

Η Έλι Τζέικομπς ήταν 16 ετών  και ζούσε σ’ένα τροχόσπιτο στο Biddlesden, με τη μητέρα της και τον πατριό της, όταν γέννησε το αγοράκι. Ο σύντροφος της εξαφανίστηκε λίγο πριν από τη γέννα.

«Η Έλι Τζέικομπς αποφάσισε ότι θα παραδεχθεί την ενοχή της για το ότι ήταν υπεύθυνη για το θάνατο και την πρόκληση κατάγματος. Αποδέχεται ότι ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο του γιου της, δίνοντάς του υπερβολική δόση παρακεταμόλης. Δε δέχεται ότι σκόπευε να σκοτώσει τον γιο της ή είχε σκοπό να του προκαλέσει πραγματικά σοβαρή σωματική βλάβη», ανέφερε η εισαγγελέας. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςΒρετανίαβρέφοςπαρακεταμόληειδήσεις τώρα