Κόσμος | 07.11.2023 10:32

Κρανίου τόπος η Βόρεια Γάζα - Συγκλονιστικά πλάνα του NBC News από τις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς

Newsroom

Το NBC News ακολούθησε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην αποστολή τους στη Βόρεια Γάζα. Το κονβόι πέρασε τον φράχτη από τον οποίο εισέβαλαν οι μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου με στόχο να εντοπίσει και να καταστρέψει τα τούνελ της οργάνωσης.

Από τα πλάνα είναι εμφανές ότι ελάχιστα κτίρια έχουν μείνει όρθια από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Ο δημοσιογράφος μπήκε σε ένα σπίτι που είχε μισογκρεμιστεί. Τα μόνα σημάδια που υπενθύμιζαν ότι κάποτε ζούσαν άνθρωποι σε αυτό ήταν οι μαγειρικές εστίες και μερικά βαζάκια με μπαχαρικά, που είχαν μείνει άθικτα.

Λίγα μέτρα  πιο κάτω ο αντισυνταγματάρχης Ariel Gonen κοιτούσε μια μικρή οθόνη που κρατούσε ένας από τους στρατιώτες του και έδειχνε ασπρόμαυρο υλικό από το εσωτερικό μιας σήραγγας.

«Δεχθήκαμε επίθεση από μερικούς τρομοκράτες που προέρχονταν από αυτό το τούνελ», δήλωσε ο ταγματάρχης Maayan Mulla και πρόσθεσε πως «Βγήκαν έξω, άρχισαν να μας πυροβολούν και έτρεξαν πίσω. Έτσι ψάξαμε την περιοχή και βρήκαμε το τούνελ».

Το δίκτυο σηράγγων επιτρέπει στους πολεμιστές της Χαμάς να ταξιδεύουν στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να εκτίθενται στην ισραηλινή αεροπορική δύναμη, ενώ πληροφορίες θέλουν ηγετικά μέλη της οργάνωσης και απαχθέντες να είναι κρυμμένα σε αυτά. 

ΙσραήλΠαλαιστίνηΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΠόλεμος στο Ισραήλ