Ελλάδα | 16.01.2019 11:54

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για τις αφίσες κατά βουλευτών

Τίμος Φακαλής

Αφίσες με τους βουλευτές, οι οποίοι πρόκειται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών γέμισαν και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης (15/01), γραφεία βουλευτών αλλά κα του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη.

Πάνω στις αφίσες είναι η φωτογραφία του κάθε βουλευτή που τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας και από κάτω αναγράφεται: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;». Μεταξύ άλλων στις  αφίσες είναι οι Σωκράτης Φάμελλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Τριαντάφυλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλίδης, Τάσος Κουράκης, Κώστας Ζουράρις, Μάρκος Μπόλαρης. 

Αφίσες τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων στην Νέα Παραλία, περιμετρικά του Λευκού Πύργου, στην είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στην ΧΑΝΘ  αλλά και στην οδό Τσιμισκή 

H αφισοκόλληση άρχισε από το βράδυ της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου σε Ιερισσό, Πολύγυρο, Κατερίνη και Σκύδρα, Γρεβενά, Κοζάνη. Οι περισσότερες από τις αφίσες αφαιρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (16/01)

Οι αρχές προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις αφισοκολλητών. Δύο συνελήφθησαν στην Κοζάνη οι οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγο από τις αρχές και δύο στα Γρεβενά ο οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.  Σύμφωνα με τις αρχές οι συγκεκριμένοι πολίτες κατηγορούνται για παράβαση περί ΚΟΚ και υπαίθριας διαφήμισης.

Οι αφίσες έχουν ανέβει και στο διαδίκτυο.  «Οι υποψήφιοι "καλοθελητές" που θα στηρίξουν την κυβέρνηση μειοψηφίας στην πρόταση εμπιστοσύνης, για να δώσουν την ευκαιρία στον Τσίπρα να περάσει την προδοτική συμφωνία. 
Θα τους θυμόμαστε...μαζί με αυτούς που θα την ψηφίσουν!!!»  σχολιάζει με φόντο τις αφίσες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  η Επιτροπή αγώνα για τη Μακεδονία. 
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως μια «οργανωμένη επιχείρηση εκφοβισμού βουλευτών που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

αφίσεςΘεσσαλονίκηΣυμφωνία των ΠρεσπώνΣωκράτης ΦάμελλοςΣΥΡΙΖΑΜάρκος Μπόλαρης