Ελλάδα | 03.09.2021 16:55

Μετρό: Κλειστός με εντολή Αστυνομίας ο σταθμός Μεταξουργείο

Newsroom

Κλειστός θα παραμείνει μέχρι τις 17:30 ο σταθμός του μετρό Μεταξουργείο με εντολή της Αστυνομίας.  Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά από τον σταθμό αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση.

Κάλεσμα σε αντιρατσιστική συγκέντρωση για να μην ακυρωθεί η επίσκεψη της Αμάλ στο Μεταξουργείο

Έκκληση στους διοργανωτές του δρώμενου της κούκλας Αμάλ, η οποία αποτελεί σύμβολο για τους πρόσφυγες, ώστε να μην ακυρωθεί η επίσκεψη της Αμάλ στο Μεταξουργείο, απηύθυνε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά. Ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σημείο, ως απάντηση σε ρατσιστική κινητοποίηση. Η σχετική ανάρτηση στο facebook αναφέρει:

«Σήμερα Παρασκευή 3/9 στις 7:00 μμ καλούμε σε αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη. Καλούμε ξανά  τους διοργανωτές του δρωμενου με την μαριονέτα Αμαλ, την ομάδα Handspring Puppet Company, να μην υποκύψει στο φόβο που δημιουργούν καλέσματα ακροδεξιών. Οι δρόμοι του Μεταξουργείου ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης, η Αμαλ πρέπει να καταλήξει στον προορισμό της παρά τις απειλές, χθες σε μια συγκινητική βραδιά αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου στο Θησείο!
Η πλατεία του Μεταξουργείου σήμερα θα είναι μια πλατεία καθαρή από φασίστες, μια πλατεία που καλοδέχεται τους ανθρώπους, ότι χρώμα και αν έχει το δέρμα τους, οποια και αν είναι η καταγωγή τους.

Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί. Ανεπιθύμητοι είναι οι φασίστες.
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/ Πειραιά
Συντονισμός για Προσφυγικό, Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Ρούμπεν Σεμέδο: Ελεύθερος με εγγύηση και ο 40χρονος μάνατζερ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Μίκης Θεοδωράκης: Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η κόρη του, Μαργαρίτα

Μεταξουργείομετρό