Ελλάδα | 31.10.2018 17:27

Θεσσαλονίκη: Καταδίκες για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών

Βασίλης Παπαναστασούλης

Ισόβια δεσμά επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για την ένταξη τους σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά, αποκομίζοντας όφελος 1,5 εκατ. ευρώ, από το Δεκέμβριο 2016 έως τον Μάιο 2017. Εκτός από τους παραπάνω, τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν με πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης, από 6 έτη έως 9 έτη, και άλλοι 27 με ποινές φυλάκισης, από 10 μήνες έως 5 έτη, ενώ 10 συγκατηγορούμενοι τους αθωώθηκαν από το ίδιο δικαστήριο. 

Το κύκλωμα φέρεται ότι, το παραπάνω χρονικό διάστημα, προέβη στην εισαγωγή 150 κιλών ηρωίνης,(περίπου 5 κιλά κάθε μήνα) από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας, ενώ στη συνέχεια η ναρκωτική ουσία διακινήθηκε σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Κρήτη, καταλήγοντας στα χέρια τοξικομανών. Ο Βούλγαρος αρχηγός και οι τρεις συμπατριώτες του που φέρονται ως υπαρχηγοί διέφυγαν τη σύλληψη και δεν ήταν ανάμεσα στους συνολικά 44 κατηγορούμενους που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Στη φυλακή οδηγήθηκαν 12 από τους καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Για τους υπόλοιπους, το δικαστήριο είτε ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής, επί τριετία, είτε αποφάσισε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση τους και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι. 

ναρκωτικάσύλληψηΘεσσαλονίκη