Ελλάδα | 08.06.2024 15:22

Σύμη: Νέο βίντεο δείχνει τον Μάικλ Μόσλεϊ να αναχωρεί από το Πέδι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Newsroom

Να ανακατασκευάσουν τη διαδρομή που ακολούθησε ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, πριν εξαφανιστεί, επιχειρούν οι Αρχές στη Σύμη, συνδέοντας το βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες των καταστημάτων. 

Νέο βίντεο που δημοσιεύει το ΒΒC δείχνει τον παρουσιαστή να περπατά με γοργό ρυθμό, κρατώντας μία ομπρέλα στο χέρι, δίπλα στη μαρίνα στο Πέδι με κατεύθυνση προς τους βραχώδεις λόφους.

Αυτή πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες φορές, που εθεάθη  ζωντανός ο 67χρονοςπριν τα ίχνη του εξαφανιστούν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μία θεωρία που εξετάζεται είναι ο Μάικλ Μόσλεϊ να ακολούθησε άλλη μεγαλύτερή διαδρομή από αυτή που πιστευόταν αρχικά, διασχίζοντας τη βουνοπλαγιά. Πρόσωπο που συμμετέχει στις έρευνες δήλωσε στο βρετανικό μέσο ότι ο παρουσιαστής θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε και χαρακτήρισε την περιοχή δύσβατη. 

Μετέβησαν τα παιδιά του στο νησί 

Το τελευταίο βίντεο, που δείχνει τον παρουσιαστή να περπατά κοντά στη μαρίνα του Πεδιού τραβήχτηκε στις 13.57, δηλαδή, περίπου 30 λεπτά, αφότου έφυγε από την παραλία, όπου βρισκόταν με τη σύζυγο του και με την υπόλοιπη παρέα τους. Σε άλλο βίντεο που καταγράφηκε στις 13.50 ο παρουσιαστής εμφανίζεται να περπατά, κρατώντας την ίδια ομπρέλα στο Πέδι. 

Οι έρευνες σε γη και αέρα συνεχίζονται, ενώ δύτες βούτηξαν στο νερό. Τα τέσσερα παιδιά του έφτασαν νωρίτερα στη Σύμη για να συνδράμουν, όπως μπορούν. 

Φωτογραφία του δημοσιεύτηκε σε μια τοπική ομάδα στο Facebook την Τετάρτη, καλώντας οποιονδήποτε τον είδε να επικοινωνήσει με τις Αρχές. «Έχετε δει αυτόν τον άνθρωπο; Ξεκίνησε να επιστρέψει με τα πόδια από την παραλία του Αγίου Νικολάου περίπου στις 13:30 και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του».

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Μάικλ Μόσλεϊ παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης (5/6). Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Οι έρευνες το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6) επικέντρωναν στο σημείο στην δυτική πλευρά της Σύμης, διότι υπήρχε μία πληροφορία η οποία ωστόσο διαψεύστηκε -ότι δηλαδή βρέθηκε ένα πτώμα στην περιοχή, κάτι που εντέλει δεν ισχύει.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής με drone και του λιμενικού, που σαρώνουν το νησί για τον εντοπισμό του. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο, εκπαιδευμένοι σκύλοι και κλιμάκιο από τη Ρόδο και από την Αθήνα.

εξαφάνισηΣύμηΕΛΑΣειδήσεις τώρα