Ελλάδα | 07.07.2024 15:52

Ψυχικό: Πώς συνελήφθη ο 44χρονος ύποπτος - Η κρύπτη στο σπίτι του και ο ρόλος της συντρόφου του

Newsroom

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 44χρονος που κατηγορείται για την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να τον ταυτοποιήσει σύντομα, αξιοποιώντας βιντεοληπιτκό υλικό  αλλά και πληροφορίες από υπόκόσμο. Από τις κάμερες προέκυψε ότι την παραμονή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, την περασμένη Δευτέρα δηλαδή, αλλά και την Τρίτη, ο 44χρονος έκανε το ίδιο δρομολόγιο από το σπίτι όπου έμενε με τη σύντροφό του στο Νέο Ψυχικό, στην εταιρία του θύματος και από εκεί στο Μαρούσι, όπου χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία που διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Το βράδυ της Τρίτης,  σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του τοπογράφου έφτασε στο ίδιο πάρκινγκ ένα ΙΧ με 2 άτομα (το ένα δεν αποκλείεται να ήταν ο 44χρονος, το άλλο αναζητείται). Μετά από λίγο ένας έφυγε με το ΙΧ και ο άλλος με το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία. Πιθανολογείται ότι εκείνη τη φάση το μετέφεραν το σκούτερ από το γκαράζ και το εξαφάνισαν.

Επίσης, από κατάθεση μάρτυρα προκύπτει ότι στο σπίτι που έμενε ο 44χρονος στο Νέο Ψυχικό το προηγούμενο διάστημα κυκλοφορούσε με ένα σκούτερ, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Πώς τον συνέλαβαν

Τελικά, την Παρασκευή αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν, τον ακινητοποιήσαν την ώρα που επιχειρούσε να μπει στο πάρκινγκ στο Μαρούσι, με ένα νοικιασμένο λευκό βαν. Το βαν ακολουθούσε με το ΙΧ η σύντροφός του, η οποία είχε τα κλειδιά του γκαράζ και ένα σακίδιο του 44χρονου. Μέσα πάρκινγκ βρέθηκε η μεγάλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, όχι όμως το σκούτερ της δολοφονίας.

Βρέθηκε κρύπτη στο σπίτι του

Σε έρευνες στο σπίτι του ζευγαριού στο Ψυχικό, βρέθηκαν σε κρύπτη στην ψευδοοροφή, δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και κάρτες SIM, τα οποία μαζί με προσωπικά του αντικείμενα στάλθηκαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. 

ΟΙ αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι ο 44χρονος φερόμενος δράστης, διέθετε – νοίκιαζε και άλλο χώρο που μπορεί να κρύβει οπλισμό ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.