Ελλάδα | 06.12.2018 07:25

Δολοφονία στη Ρόδο: Στο νησί ο Κούγιας, τι ζητά από τις Αρχές

Μαρία Ριτζαλέου

Μετά τον 21χρονο που αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, τώρα και ο 19χρονος Αλβανός φέρεται να αποποιείται τις ευθύνες και να δηλώνει πως όχι μόνο δεν χτύπησε την άτυχη Ελένη Τοπαλούδη, αλλά ζητούσε από τον φίλο του να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο ενώ εκείνος τον προέτρεψε να την πετάξουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η νεαρή τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο... Στη Ρόδο μεταβαίνει σήμερα ο συνήγορος της οικογένειας της 21χρονης φοιτήτριας, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δήλωσε στο «Εθνος» πως θα λάβει γνώση της δικογραφίας, ενώ κατ’ απαίτηση της οικογένειας θα ζητήσει να γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος, καθώς και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο φερόμενων ως δραστών.

Οπως μας είπε ο κ. Κούγιας, θα ζητήσει να οριστεί ημέρα και ώρα αναπαράστασης του εγκλήματος, «ανακριτική πράξη που η λιμενική Αρχή παρέλειψε να διενεργήσει», ενώ για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των νεαρών ανέφερε ότι «σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνηγόρων τους, άλλοτε ομολογούν τις πράξεις τους, άλλοτε τις αρνούνται, και γενικώς έχουν μέχρι τώρα αντιφατικές τοποθετήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και εξαιτίας τίνος συνέβη, όσον αφορά τις συνθήκες του βιασμού και του τρόπου με τον οποίο αφαίρεσαν τη ζωή του θύματος».

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν χθες πολύ νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της Ρόδου προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τον κόσμο, αρκετοί, ωστόσο, κάτοικοι του νησιού είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και τους αποδοκίμαζαν. Ο εισαγγελέας, που τους απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του βιασμού, τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου οι συνήγοροί τους να ενημερωθούν για τη δικογραφία.

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν χθες πολύ νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της Ρόδου, ενώ το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής πήγαν στην παραλία Φώκια, όπου βρέθηκε νεκρή η 21χρονη φοιτήτρια, και άφησαν ένα κερί και λίγα λουλούδια

Ετσι θα απολογηθούν την Παρασκευή το πρωί, ενώ στα δικαστήρια μπήκαν και βγήκαν έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος Αλβανός γνωριζόταν με την Ελένη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου που βρέθηκαν στο σπίτι του 21χρονου στη Λίνδο δεν ήταν αυτός που τη χτύπησε στο κεφάλι αλλά ο 21χρονος, όταν η κοπέλα αρνήθηκε να υποκύψει στις ερωτικές του επιθυμίες. Μάλιστα, όπως φέρεται να υποστηρίζει ο 19χρονος, όταν η κοπέλα έπεσε κάτω από το χτύπημα εκείνος είπε στον 21χρονο να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν «πάμε να το τελειώσουμε».

Κάτοικοι της περιοχής πήγαν χθες το απόγευμα στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 21χρονη φοιτήτρια στην παραλία Φώκια και άφησαν ένα κερί και λίγα λουλούδια, ενώ ο εφημέριος της Λίνδου, αρχιμανδρίτης Σπυρίδωνας Λίγκας, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη της.

δολοφονία στη Ρόδο