Lifestyle|08.08.2024 19:02

Ο Richard Gadd παραδέχεται ότι δεν έχει παρακολουθήσει το «Baby Reindeer» και πιθανότατα δε θα το κάνει και ποτέ

Newsroom

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το «Baby Reindeer» από τότε που έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο, αλλά ο Ρίτσαρντ Γκαντ (Richard Gadd) δεν είναι ένας από αυτούς.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για το ψηφιακό τεύχος Αυγούστου του «Deadline's AwardsLine», ο 35χρονος ηθοποιός παραδέχτηκε ότι δεν έχει παρακολουθήσει ξανά την περιορισμένη σειρά, την οποία δημιούργησε, έγραψε και πρωταγωνίστησε επίσης ως Donny Dunn. Ενα μπάρμαν και επίδοξο stand-up comic που γίνεται η ανθυγιεινή εμμονή της Μάρθα Σκοτ (Τζέσικα Γκάνινγκ).

Οσο μαγευτικό είναι το «Baby Reindeer», έχοντας 11 υποψηφιότητες για Emmy φέτος, Ο Γκαντ δεν έχει παρακολουθήσει την σειρά και δεν θέλει να την ξαναδεί σύντομα.

«Θυμάμαι ότι σκέφτηκα: Ισως κάποιοι να το δουν αυτό το Σαββατοκύριακο», είπε ο Γκαντ στο ρεπορτάζ. «Βγήκε μια Πέμπτη και σκέφτηκα ότι ο κόσμος πιθανότατα θα το προλάβει το Σάββατο την Κυριακή και μπορεί να λάβω μερικά μηνύματα τη Δευτέρα. Η ελπίδα μου ήταν ότι οι κριτικές θα ήταν αρκετά καλές ώστε ίσως να μπορούσα να κάνω μια άλλη τηλεοπτική εκπομπή στο πίσω μέρος της».

«Ετσι βγήκε στις 8 το πρωί της Πέμπτης και δεν έχω παρακολουθήσει την εκπομπή από τότε που κυκλοφόρησε», είπε στη συνέχεια του ρεπορτάζ. «Μάλλον δεν θα το ξανακάνω ποτέ, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά το φόρτωσα στο Netflix, πάτησα το play και έκλεισα τη σίγαση της τηλεόρασης γιατί σκέφτηκα, ίσως ο αλγόριθμος να το πιάσει. Συνειδητοποίησα περίπου το μεσημέρι ότι δεν υπήρχε λόγος να το κάνω αυτό, γιατί το τηλέφωνό μου έσκαγε» πρόσθεσε.

Η κόντρα με τη Φίονα Χάρβει

Από την πρεμιέρα του Baby Reindeer στο Netflix - το οποίο ο Γκαντ προσάρμοσε από ένα θεατρικό έργο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στον ίδιο - υπήρξε διαμάχη.

Η Φιόνα Χάρβεϊ (Fiona Harvey), η οποία φαινομενικά ενέπνευσε τη Μάρθα, άρχισε να μιλάει μετά την τεράστια επιτυχία της σειράς. Τον Απρίλιο, παρέμεινε ανώνυμη, αλλά είπε στη Daily Mail ότι ήταν «θύμα», καθώς ο Γκαντ είχε «γράψει μια αιματηρή εκπομπή» για εκείνη και τη χρησιμοποιούσε για να την «καταδιώξει».

Ο Γκαντ, από την πλευρά του, είπε στο AwardsLine ότι ποτέ δεν σκόπευε οι θεατές να αναζητήσουν την πραγματική Μάρθα. «Υπάρχει το γεγονός ότι η συζήτηση γύρω από το σόου έχει γίνει ένα είδος αφήγησης, κάτι που δεν ήθελα ποτέ», είπε στο ρεπορτάζ. Είδα το Baby Reindeer. Λοιπόν, ποιος είναι ο Ντάριεν; Ποια είναι η Μάρθα;»

Η Χάρβεϊ αύξησε επίσης τα διακυβεύματα τον Ιούνιο όταν κατέθεσε μήνυση κατά του Netflix ισχυριζόμενη ότι η απεικόνιση της Μάρθας είναι συκοφαντική και ανακριβής, κατηγορώντας το Netflix και τον Γκαντ ότι «κατέστρεψαν» τα προς το ζην της, σύμφωνα με έγγραφα που είχε λάβει προηγουμένως το PEOPLE.

Ζητά περισσότερα από 170 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Σε μια δήλωση που δόθηκε στο PEOPLE τον Ιούνιο, το Netflix είπε ότι σχεδιάζει να «υπερασπιστεί αυτό το θέμα σθεναρά και να υποστηρίξει το δικαίωμα του Ρίτσαρντ Γκαντ να πει την ιστορία του».

Netflixηθοποιός