Απόψεις|20.04.2023 08:10

Η υπόθεση Γεωργούλη ξαναθέτει το ερώτημα: σταυρός ή λίστα;

Έθνος Γνώμη

Η υπόθεση του βιασμού και της κακοποίησης της κυρίας Χρονοπούλου από τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη, είναι πρώτο θέμα στην προεκλογική επικαιρότητα.

Τα κόμματα οφείλουν να στηρίξουν χωρίς όρους το θύμα. Και γενικά τα θύματα βιασμού. Να βγαίνουν στη φόρα παρόμοια περιστατικά, να καταγγέλλονται στις αρχές, να δείξουν με κάθε τρόπο ότι η κοινωνία δεν ανέχεται τέτοιου είδους εγκλήματα.

Είναι καθήκον της πολιτείας όλα τα θύματα που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση να βρίσκουν τη στήριξη που πρέπει από θεσμούς της πολιτείας. Και να προστατεύονται τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους, απόν την αδηφάγο κοινή γνώμη.

Για το θέμα πρέπει να γίνεται σε σταθερή βάση ενημέρωση και συζήτηση, στα παιδιά του Λυκείου. Να ενημερώνονται για το πού οδηγούν τέτοιες συμπεριφορές, πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται και ότι ο θύτης στο τέλος θα γίνει δακτυλοδεικτούμενος και θα αποβληθεί από την κοινωνία.

Το θέμα Γεωργούλη και όσα άλλα έχουν γίνει από Έλληνες ευρωβουλευτές, φέρνουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και του αναγκαίου δημόσιου διαλόγου, το ζήτημα αν οι επόμενες ευρωεκλογές και όλες οι επόμενες από κει και πέρα θα γίνουν πάλι με σταυρό, ή θα επιστρέψει το ψηφοδέλτιο λίστας που υπήρχε παλιότερα.

Τότε που τα κόμματα έβαζαν στη λίστα επιφανή στελέχη τους, γνωστούς επιστήμονες, δραστήριους κοινωνικά ανθρώπους, οι οποίοι πήγαιναν στην Ευρωβουλή με μία αποστολή. Την οποία σχεδόν πάντοτε τιμούσαν. Πρέπει να ξαναγυρίσει η λίστα, να καταργηθεί αυτή η ιστορία του σταυρού και μάλιστα με όλη την Ελλάδα μία περιφέρεια, όπου το μόνο κριτήριο εκλογής είναι το ποιο πρόσωπο είναι πιο γνωστό, πιο τηλεοπτικό. Ετσι όμως δεν ασκείται ευρωπαϊκή πολιτική.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑκακοποίησηΑλέξης Γεωργούληςβιασμός