Οι πολιτικές παρεμβάσεις του κ. Στουρνάρα

Newsroom

Στο Συνέδριο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου) μίλησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Εκεί αναφέρθηκε στις εκλογές του 2015 (του Ιανουαρίου) και επανέλαβε ότι ήταν λάθος η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σημειώνοντας πως ενδεχομένως οι οικονομικές εξελίξεις το 2014 ενδεχομένως να ήταν διαφορετικές εάν η χώρα δεν οδηγούνταν σε αναγκαστικές εκλογές λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν ο κύριος διοικητής θεωρεί ότι ήταν λάθος ο σχεδιασμός των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου να επισπεύσουν την Προεδρική εκλογή για τον Δεκέμβριο του 2014 με στόχο την υλοποίηση του σεναρίου της αριστερής παρένθεσης ή εάν πιστεύει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε τότε να υποστηρίξει αυτόν τον σχεδιασμό ψηφίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα. Ο κ. Διοικητής μάς συνηθίζει σε πολιτικές παρεμβάσεις όπως εκείνη που έκανε λίγους μήνες πριν από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τον Απρίλιο του 2018 ζητώντας να υπάρξει προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης για τη χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. Ουδείς γνωρίζει τί θα γινόταν εάν τον άκουγε η τότε κυβέρνηση Τσίπρα…

BK

Γιάννης Στουρνάρας