Αθλητισμός | 29.11.2020 20:53

Πρώτη νίκη στο Γεντί Κουλέ για ΟΦΗ με αφιέρωση στον Μαραντόνα

Newsroom

Με γκολ των Στάρτζεον (20') και Νέιρα (68') o ΟΦΗ επικράτησε 2-1 του μαχητικού ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε το πρώτο «τρίποντο» στο «Γεντί Κουλέ» στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Το πανέμορφο γκολ του Ελευθεριάδη στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου για την ομάδα των Ιωαννίνων, «ακύρωσε» το αβίαστο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Κάργας στο 65' κι αποδείχτηκε καθοριστικό για τη νίκη των Κρητικών.

Ο ΠΑΣ όπως συνηθίζει να κάνει σε όλα τα παιχνίδια του ξεκίνησε δυνατά κι είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Ο ΟΦΗ απορρόφησε εύκολα την εδαφική υπεροχή των Ηπειρωτών και σταδιακά άρχισε να ισορροπεί το ματς, να κρατά περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και να ψάχνει την στιγμή του που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Αυτό συνέβη στο 20' όταν μετά από γυριστό σουτ του Σαρδινέρο μέσα από την περιοχή και απόκρουση της μπάλας από τον Χουτεσιώτη, ο Στάρτζεον που καιροφυλακτούσε πήρε το «ριμπάουντ» κι από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ελευθεριάδης έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ντομίνγκες τελείωσε με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ την φάση βρίσκοντας δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε κακώς σε πρώτη χρόνο ως οφσάιντ, όμως έπειτα από τον έλεγχο της φάσης από το VAR ο Τζήλος έδειξε σωστά σέντρα (1-1).

Ο ΟΦΗ απέκτησε εκ νέου το προβάδισμα στο 68' έπειτα από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νέιρα (2-1). Η μπάλα στήθηκε σωστά στην άσπρη βούλα έπειτα από ένα «άτσαλο» σπρώξιμο του Κάργα στο Νέιρα μέσα στην περιοχή με τον Τζήλο να σφυρίζει πέναλτι και το VAR να επιβεβαιώνει πως πράγματι υπήρξε παράβαση. Μάλιστα ο Αργεντινός Νέιρα θέλησε να αφιερώσει το γκολ που πέτυχε στον Ντιέγκο Μαραντόνα, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα στο μέρος όπου οι οπαδοί του ΟΦΗ είχαν σηκώσει ένα εντυπωσιακό πανό στη μνήμη του Ντιεγκίτο...

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (75' Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (36' Σακόρ), Νέιρα, Γρίβας (75' Γιάννου), Στάρτζεον (84' Βούρος), Σαρδινέρο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας (59' Οικονομόπουλος), Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Ντομίνγκες, Σιόντης (76' Δούμτσης), Κάστρο, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Λέο (64' Καρτάλης).

Πηγή: SDNA

ΟΦΗSuperLeagueποδόσφαιροΠΑΣ Γιάννινα