Αθλητισμός|22.01.2019 16:43

Εμιλιάνο Σάλα: Ο σούπερ σταρ που αγνοείται παραλίγο να γίνει... Ελληνας (vid)

Newsroom

Στους πρώτους μήνες της σεζόν, ο πρώτος Αργεντινός σκόρερ στην Ευρώπη δεν ήταν κανένας από τους πιο γνωστούς και διάσημους (Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Αγουέρο, Μάουρο Ικάρντι), αλλά ένας ποδοσφαιριστής που έπαιζε στην γαλλική Ναντ και ονειρεύονταν, στα 28 του, να κάνει μεταγραφή καριέρας.

Ο Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος αγνοείται, αφού το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε χάθηκε από τα ραντάρ κάπου πάνω από την σήραγγα της Μάγχης, βίωνε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, κερδίζοντας με το σπαθί του την εμπιστοσύνη της Κάρντιφ, η οποία πριν από λίγες ημέρες συμφώνησε να δώσει 17 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του, ποσό ρεκόρ στα 120 χρόνια ιστορίας του βρετανικού συλλόγου.

Ο Σάλα, το παρατσούκλι του οποίου είναι «τανκ», λόγω της φυσικής του δύναμης και του πως επιβάλλεται των αντιπάλων του στην περιοχή, παίζει στην Γαλλία από το 2012, όταν τον απέκτησε η Μπορντό, η οποία τον τσέκαρε ήδη από τα 15 του, μέσω ομάδας – φυτώριο που διατηρεί στην Αργεντινή.

Οι Γιρονδίνοι, προκειμένου να «ψηθεί», τον δάνεισαν διαδοχικά σε Ορλεάν, Νιόρ και Καέν, προτού τον παραχωρήσουν στη Ναντ, το 2015, έναντι μόλις ενός εκατομμυρίου ευρώ. Στην διάρκεια αυτής της τριετίας, όμως, ο προικισμένος επιθετικός βρέθηκε πολύ κοντά στο να έρθει στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο!

Ο Αστέρας Τρίπολης τον είχε εντοπίσει και είχε προσφέρει 180 χιλιάδες ευρώ στην Μπορντό για να τον κάνει δικό του, βλέποντας ότι δύο σερί σεζόν, με Ορλεάν και Νιόρ, πέτυχε πάνω από σαράντα γκολ στην δεύτερη κατηγορία. Ο Σάλα έβλεπε με καλό μάτι να έρθει σε μια ομάδα που, παραδοσιακά, ποντάρει πολύ στους Αργεντινούς και είχε φροντίσει να μαζέψει πληροφορίες για τον Αστέρα και την Ελλάδα.

Το φλερτ με τους Αρκάδες, όμως, δεν προχώρησε, ο Σάλα εδραιώθηκε στην Γαλλία ως ένας από τους πιο αξιόπιστους επιθετικούς, «κοπιάροντας» κινήσεις του ινδάλματός του, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, και διαβάζοντας τακτικά τα έργα του αγαπημένου του συγγραφέα, Πάουλο Κοέλιο.

Η περίφημη φράση του «Αλχημιστή» ότι «όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις», φάνηκε να έχει γίνει αλήθεια τις τελευταίες ημέρες, με την μεταγραφή – ρεκόρ στο Κάρντιφ. Το σύμπαν, όμως, δείχνει στη συνέχεια να άλλαξε γνώμη, αναφορικά με τον αγνοούμενο ποδοσφαιριστή, ο οποίος τα τελευταία καλοκαίρια προτείνονταν τακτικά σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό...

Αλέξανδρος Λοθάνο - Κώστας Γουλής

Εμιλιάνο Σάλαποδόσφαιρο