Αθλητισμός | 30.10.2021 10:12

Super League: 5 πράγματα για την αγωνιστική που έρχεται

Newsroom

Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Super League ανοίγει με αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Έξι μέρες μετά το μεταξύ τους ντέρμπι, όπου επικράτησαν οι Ερυθρόλευκοι, ο μεν Δικέφαλος υποδέχεται τον Απόλλωνα στην Τούμπα, οι δε Πειραιώτες δοκιμάζονται στην έδρα του Παναιτωλικού. Και τα δύο ματς διεξάγονται το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 19.30 καθώς πλέον το πρόγραμμα μπαίνει σε mode χειμερινής ώρας...

Μάχες στη Super League

Από εκεί και πέρα, την Κυριακή (31/10) το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις. Ξεχωρίζει το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ στις 19.30, ενώ προηγουμένως ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο (17.15). Το πρώτο κυριακάτικο ματς είναι το Λαμία - Ατρόμητος στις 15.00, ενώ στις 19.30, παράλληλα με το ΑΕΚ - Άρης παίζουν και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρη 1η Νοεμβρίου στις 19.30 με το παιχνίδι του Ιωνικού με τον Βόλο στο γήπεδο της Νεάπολης.

Το πρόγραμμα της Super League

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

19.30 ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης / NOVASPORTS PRIME

19.30 Παναιτωλικός - Ολυμπιακός / COSMOTE SPORT 2

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

15.00 Λαμία - Ατρόμητος / COSMOTE SPORT 3

17.15 Παναθηναϊκός - ΟΦΗ / COSMOTE SPORT 2

19.30 ΑΕΚ - Άρης / COSMOTE SPORT 1

19.30 ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης / NOVASPORTS PRIME

Δευτέρα 1 Νοεμβρίοου 2021

19.30 Ιωνικός - Βόλος COSMOTE SPORT 1

1) Η αντίδραση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή κι είναι ξεκάθαρο πως ψάχνει αντίδραση. Βρίσκεται ήδη στο -4 απ' τους Πειραιώτες και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες. Ο Απόλλων έχει βελτιωθεί επί των ημερών του Τζιανλούκα Φέστα αλλά αν ο ΠΑΟΚ θέλει να λέγεται συνδιεκδικητής του τίτλου, αυτό το ματς πρέπει να το πάρει. Εύκολα ή δύσκολα, με πολλά ή λίγα γκολ, η νίκη είναι μονόδρομος σε μια εβδομάδα δύσκολη καθώς ακολουθεί απαιτητικό ευρωπαϊκό ματς με την Κοπεγχάγη στην Τούμπα και ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

2) Θα αποφύγει την παγίδα ο Ολυμπιακός;

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον προπορευόμενο στη βαθμολογία Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά κέρδισε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και του ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς, ενώ έχει την ΑΕΚ στο -1. Δεν μπορεί λοιπόν να νιώθει ασφαλής στην κορυφή. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι αήττητη στο πρωτάθλημα έπειτα από επτά αγωνιστικές και στοχεύει να διευρύνει αυτό το σερί. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο στόχος είναι η νίκη καθώς ακόμη και η ισοπαλία θεωρείται γκέλα απέναντι σε μια ομάδα που έκανε θετική εκκίνηση με μια ισοπαλία και μια νίκη αλλά στα πέντε παιχνίδια που ακολούθησαν υπέστη τέσσερις ήττες και πήρε μια ισοπαλία.

3) Στο ίδιο έργο θεατές στη Λεωφόρο

Το βράβυ του προπερασμένου Σαββάτου στον Παναθηναϊκό υπήρχε κατήφεια και απογοήτευση. Η τρίτη σερί εκτός έδρας ήττα στην Τρίπολη απ' τον Αστέρα προβλημάτισε. Ωστόσο ήρθε η μεσοβδόμαδη σημαντική πρόκριση επί του Ατρομήτου στο Κύπελλα με νίκη στο Περιστέρι που άλλαξε κάπως τα δεδομένα. Το Τριφύλλι νίκησε για πρώτη φορά μακριά απ' τη Λεωφόρο και ξόρκισε την κατάρα. Τώρα όμως οι Πράσινοι θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο εντυπωσιακό μοτίβο της Λεωόφου. Μετά το 4-0 επί του Απόλλωνα, το 5-1 επί του Βόλου και το 4-1 επί του Ιωνικού, εύλογα στο Τριφύλλι ονειρεύονται... τεσσαροπεντάρες. Θα τα καταφέρει ξανά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Ο ΟΦΗ πάντως είναι μια απ' τις πιο δύσκολες ομάδες για να νικηθούν. Έπειτα από επτά αγωνιστικές έχει υποστεί μόλις μια ήττα έχοντας πέντε ισοπαλίες, ενώ έχει επιστρέψει ακόμη κι απ' το 0-3 απ' την ΑΕΚ σε 3-3!

4) Το «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι

Η ΑΕΚ και ο Άρης συναντιούνται στην καλύτερη στιγμή τους στο πρωτάθλημα. Η Ένωση με νέο προπονητή στον πάγκο και δύο σερί νίκες στοχεύει στο 3x3 επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά κορυφής, ή ακόμη και να περάσει πρώτη σε περίπτωση γκέλας του Ολυμπιακού. Από την άλλη πλευρά και ο Άρης, έπειτα από μια δύσκολη εκκίνηση, διανύει το καλύτερο φεγγάρι του. Το 5-1 επί του Παναιτωλικού την περασμένη αγωνιστική έδειξε ότι οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης ξαναβρίσκουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο. Άρχισαν απ' το -6 λόγω τιμωρίας και ήδη βρίσκονται προ των πυλών της εξάδας των πλέι οφ.

5) Ντέρμπι στην ουρά

Απ' τα υπόλοιπα παιχνίδια που δεν συμμετέχουν οι μεγάλοι, αυτό της Λαμίας με τον Ατρόμητο παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό υπό την έννοια ότι πρόκειται για μια καυτή μάχη για την ουρά. Ιδίως για τον Ατρόμητο η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς έπειτα από επτά αγωνιστικές έχει όλες κι όλες δύο ισοπαλίες, ενώ στα υπόλοιπα πέντε ματς έχει υποστεί μόνο ήττες. Οι δύο βαθμοί που έχει συγκεντρώσει τον κρατούν κολλημένο στην τελευταία θέση, πρωτόγνωρο για μια ομάδα που συνήθως έπαιζε για την εξάδα. Και για τη Λαμία όμως το παιχνίδι είναι σημαντικό καθώς θέλει να νικήσει για να αφήσει τον Ατρόμητο έξι βαθμούς πίσω. Η ομάδα της Φθιώτιδας πάντως δεν έχει κερδίσει ακόμη στην έδρα της, όπου έχει όλη κι όλη μια ισοπαλία.

Όλες οι ειδήσεις

Αποκάλυψη Χατζηδάκη: Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό - Πότε θα δοθεί

Καιρός: Σαρώνει ο κυκλώνας Νέαρχος - Live χάρτης για την κακοκαιρία

Συγκλονίζει 35χρονος με κορονοϊό: Ένα χρόνο μετά δεν λειτουργούν κανονικά οι πνεύμονες

Συντάξεις: Πόσα χάνουν όσοι βιάζονται να βγουν σε σύνταξη - Παραδείγματα

ΣΥΡΙΖΑ: Από την Εύβοια ξεκινά περιοδείες ο Τσίπρας

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΟλυμπιακόςΠΑΟΚΑΕΚΑρης