Αθλητισμός | 15.05.2022 18:55

«Αυτοκράτορας» της Ρώμης ο Νόβακ Τζόκοβις! Στέρησε τον τίτλο απ' τον Στέφανο Τσιτσιπά

Newsroom

Πέρασε δύσκολες στιγμές, ιδίως με τη δικαστική περιπέτεια που βίωσε πριν απ' το Australian Open, έκανε καιρό για να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε δυναμικά. Λίγο πριν απ' το Roland Garros κι έχοντας συμπληρώσει 1000 νίκες καριέρας, ο Σέρβος, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ανακηρύχθηκε... αυτοκράτορας της Ρώμης σε 1 ώρα και 36 λεπτά! Ο Νόλε επικράτησε 2-0 (6-0, 7-6) του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος στον 20ό τελικό καριέρας δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Τζόκοβιτς για ακόμη μια φορά.

Ο 34χρονος Σέρβος διεύρυνε το νικηφόρο σερί του απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, νούμερο 5 στον κόσμο, καθώς έφτασε τις πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε χωμάτινη επιφάνεια! Και πανηγύρισε τον 38ο Masters (1000άρι) τίτλο της καριέρας του και 6ο στη Ρώμη.

Αντιθέτως, ο 23χρονος Τσιτσιπάς, έχασε την ευκαιρία για να κατακτήσει τον ένατο τίτλο του (2018: Στοκχόλμη, 2019: Μασσαλία, Εστορίλ, ATP Finals, 2020: Μασσαλία, 2021: Λυών, Μόντε Κάρλο, 2022: Μόντε Κάρλο). Τουλάχιστον όμως από τη Δευτέρα (16/5) θα επιστρέψει στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης ενδεικτικό και της σταθερότητας που τον διακρίνει καθώς παραμένει δίχως να απειλείται μεταξύ 4-5.

Ο Τζόκοβιτς ήταν εκρηκτικός στο πρώτο σετ και δεν άφησε τον Τσιτσιπά να πάρει... ανασά. Ο Σέρβος τενίστας κυριάρχησε απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό από άκρη σε άκρη του κορτ. Κι αφού πέτυχε τρία μπρέικ, έφτασε σε ένα επιβλητικό 6-0 έπειτα από μόλις 30 λεπτά.

Παρά τη συντριβή που υπέστη στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν επηρεάστηκε αρνητικά. Το αντίθετο συνέβη καθώς έβγαλε αντίδραση κι αφού πέτυχε μπρέικ για το 3-1, έφτασε μέχρι και το 4-1! Ωστόσο, ο αλύγιστος Τζόκοβιτς δεν παράτησε τη μάχη. Την ώρα που ο Έλληνας πρωταθλητής σέρβιρε για να πάρει το σετ στο 5-3, έκανε μπρέικ για το 5-4 κι ισοφάρισε σε 5-5 στέλνοντας στη συνέχεια το σετ στο τάι μπρέικ. Η μάχη εκεί ήταν μεγάλη με τον Τζόκοβιτς να ξεφεύγει με 5-2 αλλά με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει σε 5-5. Εκεί όμως ο Σέρβος ήταν πιο ψύχραιμος και στους δύο τελευταίους πόντους, όταν η μπάλα «έκαιγε», επικράτησε του Τσιτσιπά και πανηγύρισε τη νίκη και τον τίτλο στη Ρώμη.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςΝόβακ ΤζόκοβιτςATP Ρώμη