Αθλητισμός|07.08.2022 18:20

Η Μπράιτον σόκαρε στο Ολντ Τράφορντ τη μέτρια Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα της Premier League

Newsroom

Τι κι αν άλλαξε προπονητή, τι κι αν η εποχή του Ολλανδού Τεν Χαγκ παρουσιάστηκε ως το τέλος της μετριότητας, για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα απ' το... μαρτύριο της περασμένης σεζόν. Η φοβερή και τρομερή Μπράιτον, που τον περασμένο Μάιο τη διέλυσε με 4-0, έκανε το θαύμα της και στην πρεμιέρα της Premier League επικρατώντας με 2-1 στο Ολντ Τράφορντ.

Η Μπράιτον σόκαρε τη Γιουνάιτεντ με ένα διπλό χτύπημα του Πασκάλ Γκρος στο 30' και το 39'. Ο Γερμανός σκόραρε δύο γκολ εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των Κόκκινων Διαβόλων, που μολονότι άλλαξαν προπονητή, παρουσιάστηκαν με τις ίδιες παθογένειες που τους καταπόντησαν την περασμένη σεζόν. Το μόνο που πέτυχαν ήταν να μειώσουν το σκορ σε 1-2 στο 68' με αυτογκόλ του Μακ Άλιστερ. Και πάλι όμως η προβληματική Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να βρει ούτε το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το τέλος του ματς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έμεινε στον πάγκο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, επιστρατεύτηκε στο 53' αλλά κι εκείνος δεν κατόρθωσε να αλλάξει κάτι στο... δράμα της ομάδας του Μάντσεστερ. Ο CR7 ήταν πρωταγωνιστής πάντως σε πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα μετά το 0-2 καθώς καθόταν μια σειρά κάτω απ' τον Τεν Χαγκ.

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε την ίδια ώρα, η Λέστερ προηγήθηκε με δύο γκολ της Μπρέντφορντ, η οποία όμως με αντεπίθεση διαρκείας στο β' ημίχρονο, ισοφάρισε 2-2 και απέσπασε έναν πολύτιμο βαθμό στο φινάλε. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς φάνηκε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Καστάνιε (33’), είχε δοκάρι με τον Τίλεμανς, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ντιούσμπερι-Χολ έκανε το 2-0, σε ένα απόγευμα που φαινόταν εύκολο για τις Αλεπούδες.

Η Μπρέντφορντ δεν παράτησε όμως το ματς και δικαιώθηκε. Μείωσε σε 2-1 με ωραίο σουτ του Τόνεϊ (62’) και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ από την «χρυσή» αλλαγή Τζος Ντασίλβα στο 86ο λεπτό, ο οποίος έκανε το τελικό 2-2.

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜπράιτονPremier League