Αθλητισμός|08.08.2024 23:00

Παναθηναϊκός - Άγιαξ 0-1: Ο Αίαντας πλήγωσε στο ΟΑΚΑ το Τριφύλλι που έχει να ανέβει ένα βουνό στο Άμστερνταμ!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε απ' τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League και πλέον έχει να ανέβει ένα... βουνό καθώς καλείται να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στο Άμστερνταμ στη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου, αν θέλει να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Οι Ολλανδοί επικράτησαν με 1-0 και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι οφ. Οι Πράσινοι μάλλον φοβήθηκαν περισσότερο απ' όσο έπρεπε τον Αίαντα στα πρώτα 40 λεπτά έπαιζε σχεδόν μονότερμα το Τριφύλλι, που στο β' ημίχρονο έδειξε ότι μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο ματς χάνοντας ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Η εξέλιξη του ματς

Ο Άγιαξ πήρε με το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού και έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Η κυριαρχία των Ολλανδών στο γήπεδο μετουσιώθηκε σε γκολ στο 28'. Η μπάλα άλλαξε με μεγάλη ταχύτητα και ο Μπέρχουις εκτέλεσε εύστοχα μέσα απ' την περιοχή με δυνατό σουτ (0-1).

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση κι είχαν μια μεγάλη στιγμή με τον Μπακασέτα λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Στο 44' ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας εξαπέλυσε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ αλλά ο Πάσβεερ και το δοκάρι απέτρεψαν ένα εντυπωσιακό γκολ και κυρίως την ισοφάριση του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αισθητά την εικόνα του στο β' ημίχρονο και αφού είχε ένα ακυρωθέν γκολ του Μαντσίνι στο 54', έχασε και μια τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Γερεμέγεφ στο 61'.

Οι Πράσινοι έχασαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν με τον Τζούριτσιτς στο 78' αλλά και πάλι ο Πάσβεερ απέκρουσε σωτήρια διατηρώντας το προβάδισμα του Αγιαξ, που έφυγε απ' το ΟΑΚΑ με μια πολύτιμη νίκη.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (63’ Μπάλντοκ), Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν (76’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας, Μαντσίνι (63’ Τετέ), Τζούριτσιτς (86’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (63’ Ιωαννίδης).

Άγιαξ: Πάσβεερ, Ρενς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Χέντερσον, Φιτζ-Τζιμ (67’ Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ (82’ Μπρόμπεϊ), Μπέρχουϊς (57’ Γκααέι), Φορμπς (56’ Γκοντς), Άκπομ (67’ Τραορέ).

ΠαναθηναϊκόςΑγιαξEuropa Leagueειδήσεις τώρα