Αθλητισμός|29.08.2024 14:51

Καρολίν Γκαρσία: Η Γαλλίδα τενίστρια μίλησε ανοιχτά για το cyberbullying που δέχεται

Newsroom

Η τενίστρια Καρολίν Γκαρσιά, δημοσιοποίησε ορισμένα από τα εκατοντάδες μηνύματα cyberbullying που δέχεται. Η Γαλλίδα πρωταθλήτρια, η οποία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του US Open, μίλησε ανοιχτά για την καθημερινή διαδικτυακή τοξικότητα και τις επιθέσεις που δέχεται από απογοητευμένους παίκτες του στοιχήματος, οι οποίοι ποντάρουν τα χρήματά τους σε αγώνες της.

«Ελπίζω ότι η μητέρα σου θα πεθάνει σύντομα», «θα πρέπει να σκεφτείς την αυτοκτονία», «είσαι απλά ένα κομμάτι σκ..ά», «οι κλόουν ανήκουν στο τσίρκο», «ελπίζω με όλη μου την καρδιά, κάτι κακό να σου συμβεί», είναι μερικά από τα μηνύματα που έλαβε η Γκαρσία (Νο 30 στην παγκόσμια κατάταξη) μετά από τις πρόσφατες ήττες που υπέστη. «Υπάρχουν εκατοντάδες», δήλωσε εμφανώς προβληματισμένη και λυπημένη η 30χρονη τενίστρια, η οποία έχει φτάσει μέχρι τον ημιτελικό του US Open και έχει επικρατήσει στο WTA Finals του 2022.

Για το λόγο αυτό η Γαλλίδα τενίστρια ζήτησε να παρθούν μέτρα, ώστε να προφυλαχθούν και οι νεαροί τενίστες που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον χώρο του τένις.

Η ανάρτηση της Καρολίν Γκαρσία

Αναλυτικά όσα έγραψε: «Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που έλαβα τον τελευταίο καιρό μετά από κάποιες ήττες. Μόνο μερικά από αυτά. Υπάρχουν εκατοντάδες. Και τώρα, που είμαι 30 χρονών, αν και εξακολουθούν να πονάνε, γιατί στο τέλος της ημέρας, είμαι απλώς ένα κανονικό κορίτσι που δουλεύει πολύ σκληρά και προσπαθώ για το καλύτερο, έχω εργαλεία και έχω κάνει δουλειά για να προστατεύσω τον εαυτό μου από αυτό το μίσος. Αλλά και πάλι, αυτό δεν είναι αρκετό.

Πραγματικά με ανησυχεί όταν σκέφτομαι ότι έρχονται νεότεροι παίκτες, που πρέπει να περάσουν όλο αυτό. Άνθρωποι που δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως ως άνθρωποι και που μπορεί πραγματικά να επηρεαστούν από αυτό το μίσος. Ίσως μπορείτε να σκεφτείτε ότι δεν μας βλάπτει. Αλλά το κάνει. Άνθρωποι είμαστε. Και μερικές φορές, όταν λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα, είμαστε ήδη συναισθηματικά ευάλωτοι μετά από μια σκληρή ήττα. Και μπορεί να είναι επιβλαβείς. Πολλοί πριν από εμένα έχουν θέσει το θέμα. Και ακόμα, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος.

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν το εμποδίζουν, παρά το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται σε πολύ προηγμένη θέση. Τα τουρνουά και το άθλημα συνεχίζουν να συνεργάζονται με στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες προσελκύουν συνεχώς νέους ανθρώπους σε ανθυγιεινά στοιχήματα.

Οι εποχές των διαφημίσεων με εταιρίες με τσιγάρα έχουν περάσει προ πολλού. Ωστόσο, εδώ προωθούμε στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες καταστρέφουν ενεργά τη ζωή ορισμένων ανθρώπων. Μην με παρεξηγείτε, δεν λέω ότι πρέπει να απαγορευθούν, καθώς οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν με τα χρήματά τους. Ίσως όμως δεν πρέπει να τα διαφημίζουμε.

Επίσης, αν κάποιος αποφάσιζε να μου πει αυτά τα πράγματα δημόσια, θα μπορούσε να έχει νομικά ζητήματα. Γιατί λοιπόν στο Διαδίκτυο είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε οτιδήποτε; Δεν πρέπει να επανεξετάσουμε την ανωνυμία στο διαδίκτυο;

Ξέρω ότι αυτοί που γράφουν αυτά τα τρομερά μηνύματα δεν θα αλλάξουν εξαιτίας αυτού. Ίσως όμως εσείς, την επόμενη φορά που θα δείτε μια ανάρτηση από έναν αθλητή, τραγουδιστή ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, που έχει αποτύχει ή χάσει, να θυμάστε ότι αυτός ή αυτός είναι επίσης άνθρωπος, που κάνει το καλύτερο δυνατό στη ζωή του».

 

Τένιςsocial mediaUS Openστοίχημαλεκτική βίαcyberbullying