Ώρα για μυδοπίλαφο με φρέσκα μύδια
Εκτέλεση
- Ξύνετε τα κελύφη των μυδιών, αφαιρείτε τα «γένια» τους και τα πλένετε καλά.
- Τα αχνίζετε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Κρατάτε μερικά μύδια ολόκληρα για το γαρνίρισμα και από τα υπόλοιπα κρατάτε μόνο την ψίχα τους. Φιλτράρετε το ζουμί.
- Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε την ψίχα των μυδιών, το ρύζι και ανάλογο υγρό (αναλογία ρυζιού με νερό, 1 προς 2,5) συμπληρώνοντας το ζουμί από το άχνισμα των μυδιών, που φυλάξατε με όσο νεράκι χρειάζεται.
- Όταν το φαγητό απορροφήσει τα υγρά του και μαλακώσει το ρύζι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και κατεβάζετε απ' τη φωτιά. Σερβίρετε γαρνίροντας με τα ολόκληρα μύδια που κρατήσατε.
Tip. Αν θέλετε, προσθέτετε και λεμόνι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρασί με ούζο.