Travel|08.04.2023 07:30

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Ένας Ηπειρώτικος παράδεισος παντός καιρού

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Γιάννης Βέλλης/carnetdevoyage.gr
Γιάννης Βέλλης/carnetdevoyage.gr
Γιάννης Βέλλης/carnetdevoyage.gr
Γιάννης Βέλλης/carnetdevoyage.gr

Η Σαγιάδα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πόλη της Κέρκυρας, είναι ένα νέος οικισμός που δημιουργήθηκε μετά το 1943, όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν την άλλοτε σημαντική για τη γεωγραφική της θέση, κωμόπολη, την Παλαιά Σαγιάδα και οι κάτοικοι της, αναγκάστηκαν να κατέβουν κοντά στο λιμανάκι της περιοχής, το Σκάλωμα.

Γραφικό ψαροχώρι για όλα τα βαλάντια που από το Πάσχα αρχίζει να προσελκύει σιγά σιγά φανατικούς, Έλληνες και ξένους θαμώνες. 

Η Σαγιάδα βρίσκεται στη Θεσπρωτία, στα όρια των συνόρων με την Αλβανία. Είναι το κοντινότερο σημείο του νομού, με την Κέρκυρα απέναντι. Ανήκει, διοικητικά, στο Δήμο Φιλιατών. Έχει όλες τις υποδομές να ζήσει κανείς μόνιμα εκεί. Αρκετά κοντά της, είναι οι πόλεις των Φιλιατών και της Ηγουμενίτσας.

Για κάποιους παραμένει ένα γραφικό ψαροχώρι, για άλλους είναι το όνειρο για τα ταξίδια τους. Πιστεύω και τα δύο συνυπάρχουν, ισότιμα. Ένας μικρός παράδεισος, που περιμένει τον ξενιτεμένο ντόπιο, τον περαστικό, αλλά και τον ταξιδιώτη, Έλληνα ή ξένο. Να περάσει καλά, να ζήσει για λίγο έστω το όνειρο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr.

Ταξίδι στην ΕλλάδαΘεσπρωτίαειδήσεις τώρα