Food & Drink
|
19.01.2023 08:10
Γιατί ξαφρίζουμε τα βραστά
NewsroomΠολλοί και πολλές αναρωτιούνται κατά καιρούς τι είναι ο αφρός που μαζεύεται στην επιφάνεια του νερού της κατσαρόλας, όταν βράζουμε κοτόπουλο, μοσχάρι κ.λπ., προκειμένου να φτιάξουμε μια σούπα, αν είναι κάτι «βλαβερό», που πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί και να μην καταναλωθεί ή αν μπορούμε να το αφήσουμε στο φαγητό μας.
Γιατί ξαφρίζουμε το βραστό
Το «ξάφρισμα», δηλαδή η απομάκρυνση των πρωτεϊνών που συγκεντρώνονται σε μορφή σκουρόχρωμου αφρού στην επιφάνεια του ζωμού του φαγητού κατά την πρώτη ώρα του κοχλασμού, έχει ως αποτέλεσμα μια πιο «καθαρή» γεύση στο φαγητό και μια πιο διαυγή εικόνα του ζωμού. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν αφήνουμε τον αφρό να αφομοιωθεί.
Δείτε τη συνέχεια εδώ.
Διαβάστε ακόμη
- Βαρύς o πέλεκυς για τον Καναδά μετά την κατασκοπεία με drone από την προπονήτρια ποδοσφαίρου
- Ο υπερτουρισμός πιέζει ασφυκτικά τα νησιά: SOS για Σαντορίνη, Κουφονήσια και... νερό
- Τιμολόγια ρεύματος: Αποκαλυπτήρια για τις επιδοτήσεις - Στο 40% «κλειδώνει» η αύξηση της τιμής
- Πρεμιέρα για την Ελλάδα με συγκίνηση και δάκρυα – Το λαμπρό μέλλον και η παρακαταθήκη για νέες επιτυχίες